Johtokunnasta

Puheenjohtaja

Virpi Kuutti
puheenjohtaja@lakeudennoutajat.fi


Olen Virpi Kuutti ja nyt toista vuotta yhdistyksen puheenjohtajana. Ehdin toimia hallituksessa tätä ennen sihteerinä sekä varajäsenenä ja olen lisäksi nometoimikunnassa. Noutajakoiraharrastuksen aloitin 6,5 vuotta sitten hankkiessani ensimmäisen koirani labradorinarttu Hillan (NM-21 KVA-B Willowtwig Cloudberry). Kolme vuotta sitten lauma kasvoi toisella labradorilla, Siirillä (Middle River´s Gun Kara). Tällä hetkellä harrastan kaikkia noutajien rodunomaisia lajeja koirieni kanssa. Sanonta, pikkusormen antamisesta mutta koko käden viemisestä, pitää kohdallani paikkaansa todella hyvin. Alussa tarkoitus oli käydä Hillan kanssa kokeilemassa NOME B:tä ja ehkä WT-kokeita, mutta harrastus laajeni koiran kehittyessä myös A-kokeisiin. Käyn myös metsällä ja jahdeissa koirien kanssa. Tähän mennessä suurin onnistuminen on suomenmestaruus NOME B:ssä viime vuonna Hillan kanssa. Olimme Hillan kanssa lisäksi viime syksynä edustamassa Suomea Noutajien Pohjoismaiden mestaruuskokeessa Ruotsissa. Olen kotoisin Savosta, mutta kymmenen vuoden jälkeen luulen ymmärtäväni jo melko hyvin pohjalaisuutta. Osallistuminen yhdistyksen toimintaan on tutustuttanut alueen muihin harrastajiin ja mukavaa treeniseuraa on löytynyt. Jäsenet ovat erittäin tervetulleita mukaan toimintaan, ja yhdistyksen toiminta on sitä vireämpää mitä vireämpiä sen jäsenet ovat. Tule siis rohkeasti osallistumaan eri tapahtumiin sekä talkoilemaan, kun siihen on mahdollisuus. Ota rohkeasti yhteyttä toimikuntien vetäjiin, kun haluat mukaan toimintaan!Varapuheenjohtaja

Petri Jaatinen
petri.jaatinen@lakeudennoutajat.fi

Olen Petri Jaatinen, 28 vuotias noutajaharrastaja Lapualta. Koirani on 4,5 vuotias labbisnarttu Myy, jonka kanssa harrastamme noutajien rodunomaisia lajeja sekä metsästystä. Kylmän riistan nome-b kokeissa olemme päässeet kisaamaan ja viime kesänä nousimme avoimeen luokkaan. Uudessa luokassa ei vielä olla startattu, mutta ehkä tänä vuonna sekin pitää kokeilla!

Oma taipaleeni koirien ja Lakeuden noutajien parissa alkoi lokakuussa 2017, jolloin suunnittelimme puolisoni kanssa ensimmäisen oman koiran hankintaa. Kiinnostuimme käyttis labukasta ja pääsimmekin yhdistyksen kautta tutustumaan rotuun tarkemmin. Rotu vaikutti sopivalta ja seuraavana keväänä huhtikuussa 2018 saimmekin oman koiran. Samana kesänä osallistuin yhdistyksen kursseille ilman koiraa ja koiran kanssa, kävin talkoilemassa nome-b ja wt kokeissa ja siitä asti yhdistystoiminta onkin vienyt menneessään. Tällä hetkellä kuulun nome toimikuntaan ja toimin myös toista vuotta yhdistyksen varapuheenjohtajana.

Koiraharrastusta aloittaessani sain todella tärkeitä vinkkejä ja neuvoja kokeneemmilta harrastajilta. Lisäksi yhdistyksen toimintaan otettiin avosylin vastaan, apua uudelle harrastajalle annettiin kädestä pitäen ja talkoillessa kokeissa pääsi aitiopaikalta seuraamaan, kuinka hienoa noutajan työskentely parhaimmillaan on. Tätä samaa pyritään tarjoamaan edelleen niin uusille kuin vanhoillekin jäsenille. Myös minua, kuten muitakin yhdistyksen aktiiveja, saa tulla nyppäämään hihasta milloin vain tai vaikka lähestyä sähköpostilla tai Face viestillä


Sihteeri

Marianne Aho
sihteeri@lakeudennoutajat.fi

Olen Marianne Aho ja  Lakeuden noutajien uusi sihteeri ja vaikutan myös nometoimikunnassa. Jäsenenä oon ollut vuoresta 2007 kun hankiin ensimmääsen noutajani, tolleri-Ollin. Silloon haaveis oli harrastusura tokon ja agilityn parissa, mutta koiran ollessa 5kk se päätti et me ollaan rodunomaasten lajien väkeä ja sinne me sit kotiuduttihi. Kolmella tollerilla oon kisanu nomessa ja ny vuorossa 4v labukka Niro, joka onkin avannu erilaasia mahdollisuuksia harrastaa ja kehittää itseä nomen ja wt:n saralla ja toimii käytännön metsällä noutavana koirana. Tervetuloa mukaan toimintaan ja aina saa kysyä. Ja tulla meillepäin Peräseinäjoen perälle treenailemaha. 

Jäsensihteeri

Maarit Ponsimaa
jasensihteeri@lakeudennoutajat.fi

Olen Maarit Ponsimaa ja toimin yhdistyksen jäsensihteerinä ja johtokunnan jäsenenä. Perheeseemme tuli ensimmäinen noutaja parikymmentä vuotta sitten. Tällä hetkellä meillä on kolme labradorinnoutajaa. Harrastan koirani Väinön kanssa noutajien rodunomaisia lajeja ja kisaamme voittajaluokassa NOME B- ja WT-kokeissa. Viime kesänä jäljestimme Väinön kanssa MEJÄSSÄ jäljestämisvalion arvon. Käymme myös syksyisin metsästämässä. Olen myös yhdistyksen agilityvastaava ja käymme silloin tällöin kesäisin labbisten kanssa yhdistyksen agilitykentällä suorittamassa esteitä. Olen ollut menneinä vuosina Jyväskylässä asuessani mukana myös Kennelliiton koirakaveritoiminnassa. Tervetuloa kaikki uudet harrastajat Lakeuden jäseniksi ja rohkeasti mukaan harrastamaan noutajienne kanssa!

Toimikunnista

Tiedotustoimikunnan puheenjohtaja

Katariina Lindholm
keheveli@lakeudennoutajat.fi

Olen Katariina ja vastaan tällä hetkellä yhdistyksessä pääosin tiedottamisesta. Noutajaharrastukseni on varsin alkutaipaleella. Ensimmäinen noutaja tuli kultaisessa turkissaan taloon 2012. Emman kanssa hurahdettiin tokoon ja palveluskoiralajeihin. Paljon treenattiin, hakua, raunioita, esineruutua, rally-tokoa, noseworkia ja kaikkea mitä mieleen juolahti. Kunnes tuli muutto Seinäjoelle ja rodunomaiset lajit alkoivat vetää puoleensa. Ja siitä se sitten lähti. Emman kanssa opeteltiin yhdessä uutta aloittaen siitä, mikä on dami ja mitä pillillä tehdään. Pikkuhiljaa alkoi mopo karata käsistä ja piti saada toinenkin kultsu taloon. Pikkumyy muutti meille 2020 ja ollaan nyt treenattu enemmän tosissaan rodunomaisia lajeja ja rally-tokoa. Syksyllä istutaan passissa ja tehdään sitä, missä noutajat ovat parhaimmillaan.

 Lakeuden Noutajakoirayhdistyksen porukka osasi kyllä kerta kaikkiaan vetää tämmöisen keltanokan touhuun mukaan ja porukka on ollut vallan lämminhenkistä. Ei voi kun suositella!


Huvitoimikunnan puheenjohtaja

Minna Mäki-Valkama

Olen Mäki-Valkaman Minna huvitoimikunnan uusi vanha puheenjohtaja. Yhdistystoiminnassa olen ollut erilaisissa toimikunnissa vetäjänä sekä hallituksessa jo kauan eikä loppua onneksi näy. Huvitoimikunta keskittyy nimensä mukaisesti kaikkeen hauskanpidon järjestämiseen. Meidän lystiin joukkoon mahtuu mainiosti mukaan jos hauskanpito ja yhdistystoiminta kuulostaa hyvältä yhdistelmältä. Ilmianna itsesi ihmeessä ja liity porukkaan.

NOME-toimikunnan puheenjohtaja

Heli Pitkäjärvi
nome@lakeudennoutajat.fi

Olen Pitkäjärven Heli ja Lakeuden noutajien uusi Nome-toimikunnan pj. Niinhän sitä sanotaan, että kun antaa pikkusormen niin se vie koko käden. Niin kävi minullekin. Ensimmäisen noutajan myötä lähdin mukaan yhdistystoimintaan ja siellä ollaan edelleen. Olen ollut mukana nome-toimikunnassa, huvitoimikunnassa ja johtokunnan varahenkilönä. Lakeuden nome-kokeista minut yleensä löytää jotain tekemästä, jos ei koesihteerinä, niin talkoilemassa ja välillä vastaavana koetoimitsijana. Kotoa löytyy tällä hetkellä kaksi sileäkarvaista noutajaa harmaa norjanhirvikoirien ja dreeverin lisäksi. Vuoden vanha Elsa läpäisi taipparit kesäkuussa ja 4v. Halla on Nomessa sekä WT:ssä Voi-luokassa. Molemmat ovat omia kasvatteja. Yhdistystoiminta kaipaa aina uusia tekijöitä, jotta aktiivinen toiminta jatkuu. Meillä Lakeudella on iloinen, osaava ja mukava noutajaporukka, joten rohkeasti mukaan vaan toimintaan. Nähdään treeneissä ja/tai kokeissa

MEJÄ-toimikunnan puheenjohtaja

Kalle Järvinen
jarvinen.smeds@gmail.com

Olen Kalle Järvinen Ilmajoelta. Johtokunnassa olen ollut jo vuosikausia ja noutaja taustaa on kertynyt viideltätoista vuodelta. Kotona meillä avopuolisoni kanssa on tällä hetkellä 3 labradorinnoutajaa ja MEJÄ on meidän laji johon olemme molemmat hurahtaneet. Laumamme koostuu näistä neideistä: FI & SE JVA FI KVAVAHI Vimpulan Fiina Irmeli "Imppu", FI,&NO&SE&POHJ JVA Vimpulan Hymyhuuli "Loitsu" ja Loitsun tytär FI JVA Vimpulan Dominica "Hehku". Toki olen myös kokeillut NOMEa, mutta ainakin toistaiseksi se ei vielä tuntunut lajina aivan omalle, mutta kuitenkin sen verran sekin on sytyttänyt, että joka syksy pitää päästä sorsalle koirakoksi. Olen myös MEJÄ-toimikunnan puheenjohtaja sekä MEJÄ -ylituomari, joten jos lajiin liittyen tulee kysymyksiä ole yhteydessä.